Praktijk in beeld

 • Brochure: Tijd en planning

  Tijd en planning

  Vat hebben op tijd en wat er komt is belangrijk om rust te vinden doorheen je dag. Maar hoe maak je tijd duidelijk aan wie dit niet begrijpt? We bundelden voorbeelden uit de praktijk om je te helpen in je zoektocht naar het geschikte hulpmiddel voor jouw kind of cliënt.

  Bestel de gedrukte versie     Lees online (PDF, 40Mb)

 • Gevoelens en gedrag

  Als ouder en begeleider heb je bepaalde verwachtingen naar je kind of cliënt. Maar hoe maak je duidelijk wat je verwacht als je niet begrepen wordt of de regels telkens opnieuw vergeten worden? Binnenkort vind je hier voorbeelden uit de praktijk om je te helpen duiden wat je van je kind of cliënt verlangt.

 • Zelfstandigheid en zelfredzaamheid

  Iets zelf kunnen geeft voldoening en bouwt zelfvertrouwen. Maar wat als je een beperking hebt die het moeilijker maakt om iets zelfstandig te kunnen? Binnenkort tonen we je aan de hand van voorbeelden uit de praktijk hoe je hier ondersteuning kan bieden als ouder of begeleider.

 • Ondersteund communiceren

  Elkaar verstaan en jezelf verstaanbaar maken is een noodzaak om je goed te voelen. Maar niet iedereen kan zichzelf verstaanbaar maken en sommigen verstaan jouw niet. Binnenkort vind je hier voorbeelden uit de praktijk die je helpen om taal en tekst toegankelijker te maken.

 • Ruimte en omgeving

  Je weg vinden in de omgeving of naar een persoon of het juiste materiaal, draagt bij tot je zelfstandigheid. Niet iedereen heeft eenzelfde oriëntatievermogen of gevoel voor ordening. daarom vind je hier binnenkort voorbeelden uit de praktijk die je tonen hoe je ook hier ondersteuning kan bieden.