Kan ik de Sclera pictogrammen gebruiken?

 

Creative commons license

Creative Commons Licentie 2.0

De Sclera Pictogrammen zijn gratis te gebruiken, maar ze zijn wel onderworpen aan een creative commons licentie. Wat houdt dat in? En kan je ze dan eigenlijk wel vrij gebruiken?

Je mag de picto's gratis en vrij gebruiken, maar wel onder 2 specifieke voorwaarden.

 

Creative commons attribute

Naamsvermelding

Als je de pictogrammen gebruikt, moet je verwijzen naar 'www.sclera.be' als bron van de pictogrammen. We stellen dit als voorwaarde zodat anderen die jouw werk tegenkomen, ook hun weg terugvinden naar de pictogrammen. zo kunnen zij op hun beurt eigen materiaal ontwikkelen.

Deze bronsvermelding verwachten we in eindwerken, literatuur, publicaties, ... We verlangen natuurlijk niet dat je in je huiskamer of leefgroep onder elke pictogram onze website vermeldt!


Creative commons non commercial

Niet commercieel gebruiken *

Sclera vzw werkt uitsluitend met vrijwilligers. Deze vrijwilligers krijgen geen financiële of andere vergoeding voor het ontwerpen van de pictogrammen. Daarom willen we niet dat anderen zonder meer munt slaan uit het werk van deze vrijwilligers.

Dit betekent niet dat je de pictogrammen niet voor commerciële doeleinden kan of mag gebruiken. Dit betekent dat voor het gebruik voor commerciële doeleinden de expliciete toestemming verleend moet worden door Sclera vzw. Deze toestemming verlenen we na het opstellen van een overeenkomst die door beide partijen wordt ondertekend. In deze overeenkomst nemen we enkele specifieke voorwaarden op. Neem dus gerust contact met ons op met je voorstellen.

Lees de vereenvoudigde licentie      Lees de juridische tekst      Contacteer ons

 

* Wat is commercieel gebruik?

In sommige gevallen gebruik je enkele pictogrammen in een groter product dat uiteindelijk verkocht zal worden. Neem bijvoorbeeld een geschiedenisboek van 145blz.waar je een vijftal pictogrammen in gebruikt als illustratie. Dit beschouwen we niet als commercieel gebruik. Hier volstaat de vermelding van 'www.sclera.be' als bron.

In een ander voorbeeld werk je misschien een pictogrammenwoordenboek uit. Dit boek heeft op elke bladzijde vijf pictogrammen met de benaming eronder. Dit beschouwen we wel als commercieel gebruik.

Kort samengevat: als je product zonder onze pictogrammen nog steeds waardevol en verkoopbaar is, dan gebruik je de pictogrammen niet commercieel. Stelt je product zonder onze pictogrammen niets meer voor en kan je het niet meer verkopen, dan gebruik je ze wel commercieel.

Als je twijfelt, neem dan gerust contact met ons op! Wij helpen je graag verder.